منو تهران، یوسف آباد، خیابان فتحی شقاقی، بین چهلستون و بیستون، پلاک 74، رادیولوژی و سونوگرافی شقایق - تلفن : 88553155 - 88553310
رادیولوژی دکتر سیف
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / رادیوگرافی ساده / خدمات اینترونشنال رادیولوژی شامل چه چیزهایی میشود؟

خدمات اینترونشنال رادیولوژی شامل چه چیزهایی میشود؟

رادیولوژی مداخله‌ای که گاهی از آن با عنوان «جراحی هدایت شده با تصویر» یاد می‌شود، یک تکنیک پیشرفته است که از روش‌های مختلف تصویربرداری (مانند اشعه ایکس، فلوروسکوپی، سی‌تی اسکن، سونوگرافی یا ام آر آی) برای بررسی وضعیت داخل بدن بیماران و انجام روش‌های کم‌تهاجمی استفاده می‌کند. یک رادیولوژیست مداخله‌ای ابتدا به‌عنوان متخصص رادیولوژی آموزش می‌بینند تا نحوه استفاده و تفسیر نتایج انواع روش‌های تصویربرداری را بیاموزد. اصولاً از رادیولوژی مداخله‌ای برای انجام طیف وسیعی از روش‌ها مانند درمان تومورها، نمونه‌برداری از اندام‌ها، استنت‌گذاری، قرار دادن ابزارهای کوچک و لوله‌های پلاستیکی نازک (کاتتر) در بدن از طریق شریان یا ورید و غیره استفاده می‌شود. این امر نیاز به انجام جراحی سنتی (باز) یا سوراخ کلید (لاپاروسکوپی) را کاهش می‌دهد. با وجود تصاویر دقیق دریافت شده می‌توان درمان را از طریق یک لوله پلاستیکی کوچک انجام داد. اغلب از بی‌حسی موضعی یا تجویز آرام‌بخش استفاده می‌شود و تنها در موارد پیچیده نیاز به بیهوشی عمومی است.

آنچه در این مطلب میخوانید

خدمات اینترونشنال رادیولوژی شامل چه چیزهایی میشود؟

رادیولوژی مداخله‌ای (IR) راهی برای تشخیص و درمان سرطان و سایر شرایط بدون انجام جراحی‌های بزرگ است. چرا که در طی آن پزشک ابتدا با آزمایش‌های تصویربرداری به داخل بدن شما نگاه می‌کند. سپس از ابزارهای کوچکی مانند سوزن و لوله برای انجام یک عمل یا درمان دقیق بافت‌های داخلی آسیب‌دیده استفاده می‌کند. اصولاً نوع تصویربرداری و ابزارهای مورد استفاده به شرایط خاص شما بستگی دارد.

بیوپسی یا نمونه برداری تحت تصویر برداری

بیوپسی یا همان نمونه برداری با دستگاه های تصویربرداری اشعه ایکس، یکی از روش های بسیار دقیق برای تشخیص انواع تومورها و ضایعات بدن است. در این روش، یک سوزن باریک تحت هدایت دستگاه‌های تصویربرداری وارد بافت مورد نظر می‌شود و نمونه‌ای از آن یا تومورهای بافت را خارج می‌کند. این نمونه جهت بررسی به آزمایشگاه پاتولوژی منتقل می‌شود. امروزه بیوپسی جایگزین نمونه‌برداری با جراحی باز شده است.

استنت گذاری مجاری صفراوی

استنت گذاری فلزی، یکی دیگر از روشهای درمانی جهت رفع انسداد مجاری صفراوی می باشد که تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی انجام می شود. بدین صورت که ابتدا توسط دستگاه تصویر برداری محل تنگی مشخص شده، سپس توسط فنر و بالن مخصوص مسیر مسدود شده باز شده و استنت فلزی در محل تنگی قرار داده می شود بدین صورت مسیر طبیعی صفرا به روده باز می شود.

خدمات اینترونشنال رادیولوژی

RF دیسک

در این روش قسمت پارگی یا فتق دیسک توسط امواج رادیوفرکوئنسی ترمی می شود که تحت هدایت دستگاه تصویربرداری انجام می شود.

درناژ صفرا

بیمارانی که انسداد مجاری صفراوی باعث ایجاد زردی و خارش در آنها گردیده است، کاتتر مخصوص تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی در مسیر انسداد گذاشته می شود. در مواقعی که انسداد شدید باعث عدم امکان رد شدن کاتتر از طول تنگی شود، انتهای کاتتر به یک کیسه وصل شده و صفرا به بیرون از شکم هدایت می شود تا از تجمع صفرا در مجاری صفراوی جلوگیری شود .

درناژ آبسه

کاتتر گذاری آبسه های شکمی، لگنی و … تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی به جهت خارج کردن آبسه و عفونت می باشد و توسط یک رابط به کیسه وصل شده و درناژ برقرار می شود. این کاتتر توسط نخ بخیه و فیکساتور روی پوست فیکس شده تا کاتتر خارج نشود. پس از تخلیه کامل آبسه و انجام تصویر برداری، جهت اطمینان کامل کاتتر از بدن خارج می شود .

بیشتر بدانید ؛ علت و درمان خون در ادرار

تخلیه انواع کیست

کیست های شکمی، تخمدان، پستان، کبد و… تحت هدایت دستگاه تصویر برداری همراه با بی حسی موضعی توسط سوزن های مخصوص تخلیه و جهت سیتولوژی به آزمایشگاه ارسال می شود.

آمبولیزاسیون در رادیولوژی اینترونشن

آمبولیزاسیون یا آمبولوتراپی، یک روش تقریباً نیمه تهاجمی است که از این روش برای مسدود کردن عروق، بند آوردن خونریزی یا پیشگیری از آن استفاده می شود. از کار انداختن ساختار هایی نظیر تومورها نیز یکی از موارد استفاده از آمبولیزاسیون است که با کاهش خون رسانی به بافت انجام می شود. در این روش، اجسام یا موادی تحت هدایت دستگاه‌های تصویربرداری وارد سیستم خون‌رسانی می‌شوند تا رگ مورد نظر را مسدود کنند. این اجسام و مواد شامل مواردی نظیر کویل‌ها، اتانول، میکروسفرها مانند پلی ونیل الکل (PVA)، اسفنج‌های ژلاتینی (ژل فوم) و … هستند.

نمونه برداری از جفت جنین

نمونه برداری از پرزهای جفتی جنینی یا همان CVS، جهت تشخیص ناهنجاری های ژنتیکی در طی زمان بارداری انجام می گیرد. این آزمایش تحت هدایت تصاویر سونوگرافی در هفته ی 11 ام الی هفته ی 14 ام انجام می شود. در ابتدا ماده بی حسی به مادر تزریق می شود و سپس بعد از آن سوزن نمونه برداری تحت هدایت سونوگرافی وارد دیواره ی رحم می شود و از جفت نمونه برداری می شود. با استفاده از این روش می توان مشکلات و بیماری هایی که ممکن است جنین به آن مبتلا باشد را تشخیص داد.

آمبولیزاسیون

این یک روش برای مسدود کردن عروق خون رسان به ناحیه مورد نظر مانند فیبروم رحم ، همانژیوم و توده های عروقی که باعث عدم خون رسانی به ناحیه مورد نظر و در نتیجه باعث غیر فعال شدن آن ناحیه می گردد. در آمبولیزاسیون شریان پروستات، ابتدا تحت هدایت دستگاه تصویربرداری از طریق کشاله ران راست کاتتر مخصوص وارد شریان مورد نظر شده و پس از آنژیوگرافی و تهیه ی تصاویر لازم میکرو کاتتر وارد شریان مورد نظر شده و تزریق مواد مسدود کننده انجام می شود.

آمینوسنتز

آمینوسنتز، همان آسپیراسیون (aspiration) آسپیراسیون ریوی یک اصطلاح پزشکی در مورد موقعیتی است که در آن جسم یا غذا وارد نای و ریه های فرد می شود؛ اما معنی دیگری نیز دارد که در این بخش منظور ما از آسپیراسیون به یک روش پزشکی اطلاق می شود که طی آن پزشک از یک لوله مکش یا سرنگ برای خارج کردن مایعات غیر ضروری از بخشی از بدن فرد استفاده می کند.) مایع اطراف جنین برای تشخیص قبل از تولد است و تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می شود. بهتر است این کار در هفته های 14 ام الی 18 ام بارداری انجام شود.

آنژیوگرافی

آنژیوگرافی یکی دیگر از روش های نوین تصویربرداری برای تشخیص ناهنجاری های عروقی مانند انسداد، انوریسم، AVM و … می باشد. آنژیوگرافی، تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی انجام می شود. این کار به این صورت انجام می شود که کاتتر مخصوص از کشاله ران راست وارد عروق مورد نظر شده و با تزریق ماده حاجب، تصاویر مورد نیاز گرفته می شود که ارزش تشخیصی دارد.

کویل گذاری عروق معیوب

در مواقعی که در مسیر شریان، توده عروقی (که معمولاً مادرزادی هستند و رشد بسیار آهسته ای دارد) ظاهر شود، باعث اختلال در کیفیت زندگی فرد می شود. در این شرایط لازم است اقدامات درمانی خاصی صورت پذیرد. بدین ترتیب که ابتدا تحت هدایت دستگاه تصویربرداری از طریق کشاله ران راست، کاتتر مخصوص وارد توده عروقی می شود و پس از انجام آنژیوگرافی و تهیه تصاویر لازم توسط فنرها و چسب های مخصوص، توده عروقی بسته و از پارگی آن که می تواند سبب خونریزی شود جلوگیری به عمل آورد.

آندوسکوپی

روشی بسیار کم تهاجمی است که به وسیله آندوسکوپ مخصوص وارد فضای پارگی دیسک شده و قطعات که باعث اثر فشاری بر روی نخاع می شود را خارج نموده و باعث آزاد شدن کانال نخاعی می شود.

نمونه برداری از تیروئید

معمولاً نمونه برداری از گره های تیروئید (ندول) با معاینه توسط پزشک انجام می پذیرد؛ اما در مواردی که این گره ها به خوبی قابل لمس نباشد و یا کوچک باشد و یا اینکه در عمق بافت تیروئید قرار گرفته باشد، با هدایت سونوگرافی توسط سوزن مخصوص نمونه برداری، از این گره ها می توان نمونه برداری کرد.

مزایای رادیولوژی مداخله‌ای

 آدرس اينستاگرام دکتر سيف

آمادگی‌های قبل از اینترونشنال رادیولوژی

۸ تا ۱۲ ساعت قبل از انجام رادیولوژی مداخله‌ای باید ناشتا باشید و از به همراه داشتن جواهرات خودداری کنید. همچنین اگر سیگار یا مواد مخدری استفاده می‌کنید یا بیماری خاصی دارید حتماً با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض رادیولوژی مداخله ای

در اکثر موارد فقط یک برش سطحی و کوچک بر روی بدن بیمار ایجاد می‌شود و معمولاً دوران نقاهت طولانی و خاصی ندارد.

شما می توانید برای انجام انواع سونوگرافی، از جمله سونوگرافی شکم و لگن در تهران به مرکز تصویر برداری شقایق مراجعه نمایید. در این موسسه سونوگرافی و رادیولوژی با به روزترین دستگاه ها قابل انجام می‌باشد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021

آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :
شهریار مرادی [ 1402-07-01 ]
سلام هزینه رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال رو لطف میکنیدما بیمه خدمات اجتماعی هستیم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آپاندیسیت یا التهاب آپاندیس چیست؟آپاندیسیت یا التهاب آپاندیس چیست؟

از آنجا که مجرای آپاندیس کوچک است ممکن است به‌ خوبی تخلیه نشود؛ لذا انسداد ایجاد شده در آن باعث تکثیر باکتری ها در داخل آپاندیس می شود ... ادامه مطلب

سونوگرافی کالر داپلر واژینال رحم و تخمدانسونوگرافی کالر داپلر واژینال رحم و تخمدان

سونوگرافی کالر داپلر رحم و تخمدان یک روش تشخیصی غیر تهاجمی است که در آن امکان بررسی عروق و شریان‌ های رحم و تخمدان‌ ها با وضوح بالا میسر می‌ شود . ... ادامه مطلب

ارزیابی و تشخیص سرطان پانکراس با سی تی اسکنارزیابی و تشخیص سرطان پانکراس با سی تی اسکن

رشد و تقسیم بدون کنترل سلول های غیرطبیعی در پانکراس، منجر به تشکیل توده و سرطان در آن می شود. ... ادامه مطلب

واکنش دسیدوال چیست؟واکنش دسیدوال چیست؟

اگر در سونوگرافی ذکر شود که واکنش های دسیدوال به خوبی رخ نداده یا ضعیف است ؛ یعنی بستر نگهداری جنین کمی نامناسب است . ... ادامه مطلب

بیماری DVT چطور تشخیص داده میشود؟بیماری DVT چطور تشخیص داده میشود؟

دلایل ترومبوز ورید عمقی شامل آسیب به داخل رگ خونی به دلیل ضربه ، تغییر در جریان خون طبیعی یا حالت نادری است که در آن خون بیش از حد لخته می شود. ... ادامه مطلب

سونوگرافی داپلر اندام در چه مواردی درخواست شده و چگونه انجام میشود؟سونوگرافی داپلر اندام در چه مواردی درخواست شده و چگونه انجام میشود؟

سونوگرافی داپلراندام به پزشکان کمک می‌کند تا بدون استفاده از اشعه‌ی ایکس یا هرگونه تزریق، بتوانند از آنچه درون بدن در حال روی دادن است سر در بیاورند . ... ادامه مطلب

تست عملکرد غیر طبیعی کبد با سونوگرافیتست عملکرد غیر طبیعی کبد با سونوگرافی

یکی از روش های اصلی برای تشخیص آسیب های کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی بسیار ضروری است . ... ادامه مطلب

کنترل و پیشرفت پوکی استخوان با رادیولوژی اشعه ایکسکنترل و پیشرفت پوکی استخوان با رادیولوژی اشعه ایکس

در آزمایش سنجش تراکم استخوان از مقداری اشعه ایکس برای اندازه‌ گیری میزان مواد معدنی موجود در استخوان های پایین کمر، مفصل ران یا ساعد دست ها استفاده ... ادامه مطلب

کاربردها، معایب و مزایای رادیولوژیکاربردها، معایب و مزایای رادیولوژی

رادیولوژی یا علم تصویربرداری، شاخه‌ای از پزشکی است که با انرژی تابشی در تشخیص و درمان بیماری‌ها سر و کار دارد . ... ادامه مطلب

اهمیت انجام رادیوگرافی پس از عمل های جراحیاهمیت انجام رادیوگرافی پس از عمل های جراحی

رادیو گرافی یا عکس برداری یا پرتونگاری یکی از روش های تصویربرداری در تشخیص پزشکی است که از بخش های مختلف بدن امکان تصویر برداری دارد. ... ادامه مطلب

علت انجام سونوگرافی کالر داپلرعلت انجام سونوگرافی کالر داپلر

در سونوگرافی کالر داپلر امواج فراصوت به بدن ارسال می شوند و با سلول ها و گلبول های خون برخورد کرده، طول موج آنها تغییر می کند . ... ادامه مطلب

کاربرد عکس رنگی از رودهکاربرد عکس رنگی از روده

رادیوگرافی دستگاه گوارش تحتانی که به آن باریم انما نیز گفته می شود روشی است که برای عکسبرداری از روده بزرگ بکار می رود . ... ادامه مطلب

مركز سونوگرافى و راديولوژى شقايق

مركز سونوگرافى و راديولوژى شقايق واقع در يوسف آباد تهران با بهره گيرى از عوامل فوق الذكر تلاش كرده است تا در ارائه بهترين خدمات راديولوژى و همچنين بهترين سونوگرافى دقيق در يوسف آباد تهران كه در ذيل فهرست وار آمده است در خدمت عزيزان هموطن درتهران و سرتاسر ايران باشد.

بهترين بررسي هاي روتين وتخصصی و دقيق ترين انواع داپلر يارنگی شامل : سونوگرافى كالر داپلر شريانى و وريدي اندامهاى تحتانى و فوقانى و بررسي دقيق DVT ، داپلر دقيق كليه ها ، سونوگرافى رنگى و داپلر بيضه ها ، بهترين و دقيق ترين سونوگرافى داپلر عروق كاروتيد گردنى وبررسي پلاك ، انسداد و ترومبوز

رادیولوژی و سونوگرافی شقایق تهران یکی از مراکز تخصصی است که با تجهیزات مدرن و به روز می‌تواند انواع خدمات تشخیصی درمانی در این زمینه را به مراجعین ارائه نماید. آدرس مطب : منطقه شش ٦ - تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافى شقايق، دكتر سيف

ادرسراديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک : تهران - ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک


طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465