بررسی میانگین حجم تیروئید افراد نرمال با سونوگرافی
غده تیروئید ساختار پروانهای شکل دارد و در جلوی گردن و حنجره و زیر غضروف سیب آدم قرار دارد. این غده از دو لوب تشکیل شده است. لوب سمت راست و لوب سمت چپ که هر کدام اندازهای برابر دارند. این دو لوب توسط یک پل کوچک از بافت تیروئیدی به نام «ایسموس» به هم متصل میشوند. ابعاد هر لوب در تیروئید در حدود ۵ سانتیمتر طول، ۳ سانتیمتر عرض و ۲ سانتیمتر ضخامت محاسبه شده است و اندازه بافت ایسموس نیز 25/1 سانتیمتر (ارتفاع و عرض) تعیین شده است. وزن تقریبی این غده در حدود ۲۵ گرم است که این مقدار در زنان به خصوص در دوران بارداری افزایش مییابد. تیروئید وظیفه ترشح دو هورمون تیروکسین (T4) و ترییدوتیرونین (T3) را بر عهده دارد. این دو هورمون مسئول تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را بر عهده دارد. عملکرد غده تیروئید توسط غده هیپوفیز مغز کنترل میشود.

با توجه به استفاده روز افزون از سونوگرافی در تشخیص بیماریهای تیروئید و دقت قابل قبول این روش در تعیین حجم تیروئید برای رادیولوژیست ضروری است که ابتدا حجم تیروئید نرمال را بشناسد تا بتواند موارد پاتولوژیک را از موارد نرمال افتراق دهد. تعیین اندازه ی تیروئید توسط اولتراسوند، با توجه به در دسترس بودن و ارزان بودن نسبی آن، غیر تهاجمی بودن و اطمینان بالای روش تشخیصی فوق و امکان انجام آن در همه افراد بر سایر روش ها ارجحیت دارد.
شما میتوانید برای انجام سونوگرافی تیروئید و سونوگرافی داپلر تیروئید، به مرکز تخصصی رادیولوژی و سونوگرافی دقیق شقایق در تهران مراجعه نمایید. لطفا جهت تعیین نوبت با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
عوامل موثر بر حجم تیروئید
- سن
- جنس
- وزن بدن
- میزان ید دریافتی روزانه
- زمینه های ژنتیکی
- سطح بدن بر میزان حجم طبیعی تیروئید در یک جامعه تأثیرگذار است.
حجم نرمال تیروئید در سونوگرافی
به طور کلی میانگین حجم تیروئید 38/3± 97/7 میلی لیتر به دست آمده است.

کاربرد سونوگرافی تیروئید
سونوگرافی تیروئید اطلاعات ارزشمندی در مورد غده تیروئید ارائه میدهد. این اطلاعات عبارتند از:
- مکان دقیق ندولها
- تعداد گره های لنفاوی بزرگشده
- نمایش جریان خون در ندولهای رشد یافته
- نمایش مرز بین غده تیروئید و ندولهای بزرگشده
- نمایش ماهیت بزرگشدگی غده تیروئید (مواد جامد یا مایع)
- همچنین سونوگرافی تیروئید میتوان تورم و بیماری گواتر را مشخص کند.
مزایای سونوگرافی تیروئید
- غیرتهاجمی و بدون سوزن یا تزریق است.
- دردناک نیست، در دسترس و ارزانتر از سایر روش ها
- بسیار ایمن است و از اشعه ایکس در آن استفاده نمیشود.
- تصاویر ثبت شده واضح میباشد.
- تصاویر لحظه و واقعی هستند و میتوان همزمان نمونهبرداری نیز انجام داد.
نحوه آمادگی سونوگرافی تیروئید
بیمار باید قبل از انجام این روش تصویربرداری تمام جواهرات و فلزات را از نواحی سر و گردن خود دور کند. غیر از موارد ذکر شده آماده سازی خاصی برای انجام سونوگرافی تیروئید نیاز نیست.
سونوگرافی تیروئید چگونه است؟
در طی انجام این روش تشخیصی، بیمار بر روی یک تخت که میتواند کج یا متحرک باشد رو به پشت دراز میکشد. ممکن است یک بالش در پشت شانهها قرار داده شود تا ناحیه مورد بررسی برای سونوگرافی تیروئید گسترش یابد. پزشک رادیولوژیست یا سونوگرافیست ناحیه تیروئید که قرار است از آن سونوگرافی انجام شود را با یک ژل با پایه آب پوشش میدهد. این ژل به برقراری ارتباط امن مبدل با پوست و از بین بردن حبابهای هوا بین مبدل و پوست کمک میکند و از عبور امواج صوتی به بدن جلوگیری میکند. سپس مبدل بر روی ناحیه مورد نظر قرار گرفته و در آن ناحیه به عقب و جلو حرکت داده می شود تا تصاویر مورد نظر گرفته شوند. پس از تکمیل تصویربرداری ژل سونوگرافی از روی پوست پاک شده و در صورتی که بر روی پوست باقی بماند به سرعت خشک می شود.
عوارض جانبی سونوگرافی تیروئید
در سونوگرافی تیروئید از امواج صوتی استفاده میشود که برای بدن ضرری ندارد. سونوگرافی تشخیصی در حالت استاندارد، هیچ خطری برای انسان ندارد.
شما میتوانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران ، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین چهلستون و بیستون ، راديولوژي و سونوگرافي شقایق
تلفن : 88553155 - 021
آدرس مطب 2 : تهران ، ونک ، خیابان ملاصدرا ، خیابان پردیس ، پلاک ۱۵ ، واحد ۱۲ ، طبقه چهارم ، رادیولوژی و سونوگرافی پردیس ونک
تلفن : 88782900 - 021 | 88203875 - 021
-
گره تیروئید چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-02-03تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
تشخیص گواتر شدید با سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-02-07تاریخ بروز رسانی : 1402-05-10 -
بیوپسی FNA تیروئید تحت گاید سونوگرافی
تاریخ انتشار : 1401-08-26تاریخ بروز رسانی : 1402-05-13
سلام ۴۲ ساله سوگرافی کردم اندازه هردوی لوب راست و چپ ااز حد طبیعی کوچکتر میباشد ولی آزمایش تیروید دادم گفتن نرمال از سال ۱۴۰۰ درگیرم دکترا چیزی دقبق نمیگن پرولاکنینم بالاست دوبار آزمایش خون دادم لطفن داراهنمایزژ
ریاحی فرد [ 1402-05-15 ]
آیا پس از انجام آزمایش خون و وجود مشکل در تیروئید لزوم دارد سونوگرافی تیروئید انجام شود یا بدون انجام این آزمایش تشخیصی می شود دارو درمانی کرد

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .