
سونوگرافی در زمان های بارداری کاربردهای زیادی دارد و یکی از کاربردهای آن تعیین جنسیت جنین از روی تصاویر اسکن شده است.

پس از مثبت بودن تست بارداری و تأیید آن با اندازه گیری هورمون hCG توسط آزمایش خون، مرحله بعدی تأیید بارداری توسط سونوگرافی است.

در زبان انگلیسی، به جنین انسان زیر سن 8 هفتگی و تا زمانی که هنوز لانه گزینی نکرده و به رحم مادر متصل نشده است، امبریو (embryo) می گویند

پایان حاملگی قبل از هفته بیستم بارداری، پیش از اینکه جنین قدرت زنده ماندن در محیط خارج از رحم را داشته باشد، سقط جنین می نامند.

درصد کمی از زنان دچار حاملگی خارج رحم می شوند. اگرچه برخی از عوامل می تواند احتمال حاملگی خارج رحم را افزایش دهد؛ اما این مشکل ممکن است برای هر کسی به

سونوگرافی وزن جنین در نیمه دوم سه ماهه سوم بارداری سالم ضرورت دارد و زمانی مهم برای وزن گیری جنین است. هدف آن اطمینان از روند طبیعی رشد جنین است .

جفت عضوی است که در دوران بارداری در رحم رشد می کند. نارسایی جفت (که به آن اختلال عملکرد جفت یا نارسایی عروق رحمی جفت نیز گفته می شود) یک عارضه ناشایع اما جدی بارداری است.

تعيين زمان زايمان به ویژه در بارداریهای پرخطر ضروری است و محاسبه سن بارداری از ابتدا به این روند کمک میکند. سونوگرافی بهترین و دقیق ترین روشی است که می توان به کمک آن سن دقیق بارداری و زایمان را تخمین زد.

سونوگرافی برای بررسی ناهنجاریهای جنین، معمولاً در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود تا طی سونوگرافی تصویر بهتری از اندام های جنین به دست بیاید. اولتراسوند از دستگاهی به نام مبدل استفاده می کند که امواج صوتی ایمن و بدون درد را از اندام ها منعکس می کند تا تصویری از ساختار آنها ایجاد کند.

دسیدوا عمق اتصال جفت به رحم را تعیین و توانایی جفت برای کنده شدن را به هنگام زایمان تنظیم می کند، بنابراین آسیب دیدگی یا غیر طبیعی بودن دسیدوا می تواند به بروز چسبندگی جفت منجر گردد.اگر در سونوگرافی ذکر شود که واکنش های دسیدوال به خوبی رخ نداده یا ضعیف است؛ یعنی بستر نگهداری جنین کمی نامناسب است

سونوگرافی در دوران بارداری یکی از اصلی ترین ملزومات مراقبت های این برهه حساس برای مادران محسوب می شود تا حدی که متخصصین این حوزه درمانی به انجام منظم و دوره ای آن به شدت تأکید می کنند چراکه موجب شناسایی انواع بیماری ها و ناهنجاری های جنینی می شود.

یکی از اولین نشانه های بارداری در سونوگرافی ساک حاملگی است که جنین را احاطه کرده و حاوی مایع آمنیوتیک است. ساک حاملگی در رحم بوده و در سونوگرافی به صورت یک غشای سفید در اطراف یک جسم مرکزی دیده می شود.معمولاً ساک حاملگی بین هفته های 3 و ۵ بارداری با استفاده از سونوگرافی واژینال قابل مشاهده است.

سونوگرافی داپلر از جمله سونوگرافی هایی می باشند که در دوران بارداری انجام می شود. سونوگرافی داپلر با همان دستگاه سونوگرافی معمولی انجام می شود و معمولاً در سه ماهه سوم بارداری در زنانی که حاملگی های پرخطر دارند استفاده می شود.

بیوفیزیکال پروفایل یک آزمایش ساده و بدون درد است که برای ارزیابی سلامت جنین و اطمینان از اینکه او اکسیژن کافی دریافت میکند، انجام میشود. همچنین این تست یک بررسی خاص برای بارداری های پر خطر، یا جنینی که موعد تولد او گذشته باشد است.

سونوگرافی از جنین در دوران بارداری، یک نوع تکنیک تصویربرداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می کند. این تصاویر سونوگرافی از جنین می تواند به پزشک در ارزیابی رشد و پیشرفت رشدی جنین کمک کند.

آنومالی اسکن یا سونوگرافی ناهنجاری جنین از مهم ترین سونوگرافی های دوران بارداری محسوب می شود. آنومالی یا ناهنجاری، شرایطی است که سلامت فرد با مشکل رو به رو شده است. بسیاری از این ناهنجاری های شدید اگر در زمان جنینی رخ بدهند، باعث مرگ جنین می شوند.

پزشکان در طول بارداری انواع مختلفی از سونوگرافی را برای ارزیابی سلامت جنین در زنان باردار توصیه می کنند که یکی از آنها سونوگرافی واژینال است. همانطور که از نام این نوع سونوگرافی پیدا است، این سونوگرافی از داخل واژن انجام می پذیرد.

بارداری پوچ زمانی ایجاد می شود که تخمک زن با اسپرم مرد لقاح ایجاد می کند و تخم تشکیل و در رحم جایگزین می شود؛ اما جنین شکل نمی گیرد. به همین علت گاهی حاملگی پوچ را حاملگی بدون جنین نیز می نامند.

خانم های باردار، در طی دوران بارداری می بایست دو نوع سونوگرافی پایه انجام دهند. یکی از آنها در سه ماه اول بارداری می باشد که تعداد جنین، رشد جنین و ضربان قلب او را بررسی می کند و تاریخ زایمان نیز بر اساس همین سونوگرافی تخمین زده می شود.

در سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا جهت ایجاد تصاویری دقیق از اندام های داخلی استفاده می شود. همچنین در دوران بارداری، سونوگرافی به دلایل گوناگون و در زمان های مختلف انجام می شود.در این مطلب به بررسی انواع سونوگرافی های لازم در بارداری دو قلویی خواهیم پرداخت.

سونوگرافی از جنین در دوران بارداری، یک نوع تکنیک تصویربرداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می کند. تصاویر تولید شده بر روی صفحه نمایش نشان داده می شوند. این تصاویر سونوگرافی از جنین می تواند به پزشک در ارزیابی رشد و پیشرفت رشدی جنین کمک کند.

سونوگرافی مهم ترین اطلاعات را از وضعیت جنین و مادر در اختیار پزشک قرار می دهد و انجام آن تحت نظر پزشک بسیار مهم و ضروری است. اگر شما باردار هستید و پزشک تان زمانی را برای انجام سونوگرافی تعیین کرده، حتما در زمان مشخص شده به انجام سونوگرافی بپردازید.

معمولاً حدود هفته بیستم بارداری پزشک متخصص، مادر باردار را برای بررسی سلامتی جنین به مراکز انجام سونوگرافی ارجاع می دهد. جنین های که به سندروم داون مبتلا هستند، در طی سونوگرافی، نشانه های خاصی دارند، به عنوان مثال این جنین، دچار ناهنجاری در شکل ظاهری پل بینی است.

سونوگرافی از جنین در دوران بارداری، یک نوع تکنیک تصویربرداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می کند.

هنگامی که مشکلات کروموزومی خاصی هنگام لقاح و تشکیل تخم بارور وجود داشته باشد، بارداری مولار اتفاق می افتد. بارداری مولار ممکن است به صورت کامل یا جزئی باشد.

وقتی تخمک بارور در جایی خارج از رحم لانه گزینی و رشد کند، حاملگی خارج رحم شکل می گیرد. هیچ راهی برای جا به جا کردن و انتقال تخمک بارور به درون رحم وجود ندارد، بنابراین پایان دادن به بارداری تنها راه ممکن برای برطرف کردن مشکل در حاملگی خارج رحم است.

سونوگرافی داپلر نوعی سونوگرافی است که با استفاده از امواج صوتی به بررسی ضربان قلب و جریان خون جنین می پردازد. نتایج حاصل از سونوگرافی داپلر می تواند در تعیین طبیعی بودن میزان رشد جنین، تأمین خون و مواد مغذی کافی به بافت ها در بارداری مفید باشد.

جفت اکرتا یا پلاسنتا اکرتا یک عارضه تهدید کننده جان مادر است که در برخی بارداریها دیده می شود. با انجام یک سونوگرافی دقیق می توان جفت اکرتا را در بارداری تشخیص داد و با انجام زایمان به روش سزارین جان مادر را نجات داد.

ییوفیزیکال پروفایل، یکی دیگر از روشهای ارزیابیهای سلامت جنین است که اغلب زمانی که سایر تستها نیاز به پیگیری دارند انجام میشود، مخصوصاً تشخیص اینکه آیا او به اندازه کافی اکسیژن در رحم دریافت میکند یا نه.

اتمام بارداری پیش از هفتهی بیستم را سقط ناخواستهی جنین میگویند. بیشتر سقط جنینهای ناخواسته به صورت تصادفی و به خاطر وجود مشکلات کروموزومی و ژنتیکی در تخمک لقاحیافته اتفاق میافتد. این نوع سقط عموماً در معاینات اولیهی بارداری توسط پزشک تشخیص داده میشود.

سونوگرافی در دوران بارداری با اهداف مختلفی انجام میشود؛ اما استفادهای که اغلب بیشترین توجه را به خود جلب میکند، سونوگرافی تعیین جنسیت جنین است. سونوگرافی تعیین جنسیت معمولاً از هفته دوازدهم بارداری به بعد انجام میشود.

سونوگرافی آنومالی یکی از سونوگرافی های بسیار مهم در طول بارداری می باشد که رشد جنین را بررسی می کند و به تشخیص زودهنگام ناهنجاری ها کمک می کند. این سونوگرافی معمولا دقیق است و تصاویر صحیحی را از جنین نمایان می سازد

یکیدیگر از فاکتورهای مهم در سونوگرافی، محاسبه سن جنین است که توسط شاخصهای اندازهگیری سن جنین را تخمین میزنند. در سه ماه اول بارداری از طریق اندازه فرق سر تا نشیمنگاه جنین میتوانند سن جنین را محاسبه کنند

سونوگرافی ابزاری است که در دوران حاملگی یا بارداری برای تعیین سلامت جنین، رشد طبیعی و تاریخ تخمینی تولد استفاده می شود. در اوایل حاملگی می توان برای تایید بارداری و چنانچه مادر از اولین روز آخرین قاعدگی خود اطمینان نداشته باشد، برای تعیین سن تولد از این ابزار کمک گرفت

سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل یا BPP یک آزمایش ساده و بدون درد است که طی دوران بارداری به منظور ارزیابی میزان سلامت جنین انجام می شود . این آزمایش به خصوص برای اطمینان حاصل کردن از اینکه آیا جنین اکسیژن کافی دریافت می کند یا نه انجام می شود

بهترین زمان تعیین جنسیت نوزاد درسونوگرافی آنومالی ، یعنی بین هفته 18 و هفته 21 بارداری می باشد زیرا در این مرحله از بارداری، تعیین درست جنسیت بچه با خطای کمتری همراه است

تشخیص حاملگی خارج رحم ساده نیست و معمولا پزشکان برای تشخیص از معاینه ی پزشکی ، آزمایش خون و سونوگرافی استفاده می کنند

سونوگرافیهای دوران بارداری به دو دسته تقسیم میشوند ؛ سونوگرافیهای معمول که لازم است هر زن بارداری آنها را انجام دهد و سونوگرافیهای تشخیصی و تکمیلی که در صورت لزوم ، درخواست انجام آن داده می شود

مایع اطراف جنین از اجزا سیستم حمایتی برای جنین میباشد.در اوایل حاملگی این مایع از طریق جفت ترشح میشود و سپس در سنین بالاتر توسط کلیه جنین و از طریق ادرار آن به ساک حاملگی ترشح میگردد .

جفت اکرتا به احتمال زیاد در بانوانی رخ می دهد که جفت سرراهی نیز دارند. جفت سرراهی زمانی است که جفت به پایین رحم چسبیده باشد و روی دهانه ی رحم رشد کند.

سه ماهه دوم بارداری از هفته 13 بارداری آغاز می شود و تا هفته 28 ادامه می یابد. سونوگرافی آنومالی بین هفته های 18 تا 20 بارداری انجام می شود. اسکن آنومالی یا اسکن سه ماهه دوم بارداری محل قرار گرفتن جنین . . .

در هفته چهاردهم بارداری می توانید برای تعیین جنسیت جنین سونوگرافی انجام دهید. ولی معمولا برای دقت بیشتر هفته شانزدهم بارداری بهتر است. در هفته های ۱۶ تا ۱۹ جنسیت . . .

این سونوگرافی در بین هفته چهارم تا هشتم انجام میشود و هدف از این سونوگرافی دیدن محل وشکل کیسه حاملگی و همچنین تثبیت قلب جنین در داخل ساک بررسی وجود کیسه ی زرده و اندازه آن . . .

رویت نشدن این استخوان در جنین به طول بین 4-64 میلیمتر احتمال سندروم داون را 18 برابر میکند. رویت نشدن این استخوان در جنین به طول بین 64-84 میلیمتر احتمال سندروم داون را 44 برابر میکند.